Tam Organik Kakule
Kardamom (Elettaria cardamomum)
Kardamom, tropik bölgelerde, özellikle Hindistan ve çevresindeki yüksek alanlarda yetişir. Bu baharat, zencefil ailesindendir ve özellikle Hint ve Orta Doğu mutfaklarında sıkça kullanılır. İçinde siyah tohumlar bulunan yeşil kapsüller, aromalarını yayar. Kardamom, harika bir tatlı ve keskin bir kokuya sahiptir.
Kardamomun tadı
Kardamom, bergamot, limon ve kafur gibi ferah bir tat verirken, eukaliptüs alt tonları taşır. Kullanıldığında, harika bir çiçeksi tat ortaya çıkar. Baharat hızla baskın hale gelir, bu yüzden fazla kullanmamaya dikkat edin.
Kardamom ile neler yapabilirsiniz
Kardamom ile birçok farklı şey yapabilirsiniz. Bir güveç veya köriye eklemeyi deneyin, havuçlu kek veya başka bir lezzetli hamur işinde bir çay kaşığı kullanın.